Volgers

zondag 22 januari 2012

New Derwent Toyz....


Afgelopen donderdag was ik in Breda om even te gaan kijken in het Graphi Media Museum en omdat dat een paar honderd meter op afstand ligt van de DEVA, moest ik dáár natuurlijk ook even langs... En natuurlijk blijft er altijd wat aan mijn handen kleven als ik daar binnen stap.
Zoals jullie misschien wel weten ben ik een grote Derwent-fan: ik had al de colorsoft, de inktsense en de aquatone potloden, maar nu is mijn collectie weer uitgebreid met de Tinted Charcoal en de Graphitint.
Vanavond heb ik de potloden uitgeprobeerd en: ze zijn ge-wel-dig! Een echte must-have. De tintend Charcoal is heerlijk om mee te schetsen en te kleuren, ze kleuren heel zacht zonder dat het gelijk super dekkend is. De kleuren zijn heel mooi natuurlijk. Op de foto hierboven kun je zien dat de mond van het meisje is ingekleurd met de Tinted Charcoal in de kleur Sunset Pink.
De Graphitint is een wateroplosbaar potlood, en zijn zéér intens van kleur. Door het toevoegen van het water lijkt de kleur ook echt te veranderen. Door op sommige plekken in het vlak meer of minder potlood/ water aan te brengen kun je echt spelen met de intentiteit van de kleur, heel gaaf! Ik heb de Graphitint in het haar (chestnut), ogen (shadow) en ooglid (aubergine) gebruikt. Ik ben verslaafd en weet zéker dat mijn collectie Derwentjes de komende tijd nog meer zal uitbreiden...

As you might know: I am a huge Derwent-fan. I already use the Inktsense, Colorsoft and Aquatone very frequent, and last week I bought myself some new Derwent Toys : the Tinted Charcoal and the Graphitint.
Today was play-time :-) I tested the new pencils and... wow: they are amazing, a real must-have!
The Tinted-Charcoal is a nice soft pencil and the colors are so natural. I used the "Sunset Pink" at the girlies mouth.
The Graphitint pencil is a watersoluble pencil and somehow the color just seems to change when you apply some water, so you really can play by add more or less pencil/ water: the intensity and shade somehow comes alive! Amazing. I used the Graphitint at the girls hair (chestnut), eyes (shadow) and eyelid (aubergine).
I am hooked! And I know one thing for sure: my Derwent collecion is gonna grow in the future: that's for sure!

Letzte Woche kaufte ich neue Derwent Bleistiften: die Tinted Charcoal und die Graphitint. Natürlich musste ich sie ausprobieren: Sie waren Super! Die Farben der Tinted Charcoal sind so natürlich, und der Stifte is so weich und fein. Ich benutze Sie auf auf den Mund (Sunset Pink)
Der Graphitint ist wasserlöslich, und die Farben scheinen zu ändern, wenn Wasser hinzugefügt wird: so schön! Ich benutze Sie auf die Augen (shadow), das Augenlid (aubergine) und und das Haar (chestnut).
Ich bin süchtig! Ich bin sicher, dass meine Sammlung wird in naher Zukunft weiter ausbauen!

9 opmerkingen:

Top 2000 2019 zei

Dat ziet er mooi uit maar wat is precies het verschil met de inktense potloden, die zijn toch ook heel heel intens van kleur en met water vermengbaar ?
Groetjes Yvonne.

Anoniem zei

ziet er wel erg mooi uit idd, lijkt me een geweldige aanvulling!
Tinted Charcoal is toch houtskool?
ik ben heel benieuwd naar je resultaten
Hartelijke groet
Sucha

Tessa zei

Hai Yvonne, Ik vind de kleuren van de Inktsense nóg intenser, en de inktsense zou ik persoonlijk niet snel zonder water gebruiken. De kleuren van de Graphitint veranderen meer van kleur, en vloeien anders. De stift van het potlood voelt ook anders aan op papier. Ik zou er zéker een keertje eentje aanschaffen (ze zijn namelijk gewoon los te koop) om het verschil te ervaren... het is namelijk toch weer nét even aders

Tessa

decreatievetafel zei

Leuke aanvulling voor je! veel tekenplezier ermee!
groetjes Liesbeth

Ilse hobbelen zei

wat een feestje!! en nieuwe dingen moet je altijd ff uitproberen ;-) veel plezier ermee en we zien de kunstwerkjes wel verschijnen

Maja Rijkers zei

Fijn dat je er zo blij mee bent! Ook handig dat je de poloden los kunt kopen en dan langzaam aan een hele collectie bij elkaar kunt sparen. Ook bedankt voor de uitleg,ik wist niet eens dat er zo veel verschillende Derwentpotloden zijn. Ik denk dat ik ook maar eens ga "sparen".....

Top 2000 2019 zei

Bedankt voor je antwoord Tessa, ik ga zeker de verschillende potloden eens uitproberen, kijken wat ik het fijnste vind werken.
Groetjes Yvonne.

Deborah zei

It's wonderful when you get something new to play with and it really works for you. Happy playtime!

Anjas-Artefaktotum zei

Herzlichen Glückwunsch zu den neuen Stiften und viel Freude damit.
Lieve Groetjes Anja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...